menusearch
kavarnews.ir

بیماری نظام اقتصادی یک میراث به‌جای‌مانده از دهه ۵۰ تاکنون است که از دهه پایانی عمر رژیم طاغوت شروع شده و پس از انقلاب نیز علیرغم تلاش‌های انجام گرفته، به سامان مطلوب خود نرسیده است.

جستجو
۱۴۰۱/۲/۲۳ جمعه
(1)
(0)
بیماری نظام اقتصادی یک میراث به‌جای‌مانده از دهه ۵۰ تاکنون است که از دهه پایانی عمر رژیم طاغوت شروع شده و پس از انقلاب نیز علیرغم تلاش‌های انجام گرفته، به سامان مطلوب خود نرسیده است.
بیماری نظام اقتصادی یک میراث به‌جای‌مانده از دهه ۵۰ تاکنون است که از دهه پایانی عمر رژیم طاغوت شروع شده و پس از انقلاب نیز علیرغم تلاش‌های انجام گرفته، به سامان مطلوب خود نرسیده است.

 

متن خطبه های نماز جمعه شهرستان کوار:

خطبه اول


حفظ تقوا و بصیرت و صبر در دوران غیبت و نترسیدن از فتنه ها و فضاسازی ها و شبهه افکنی ها و زخم زبان ها لازم است.
استواری در دین و داشتن لنگرگاه محکم اعتقادی لازم است.

«ابوجارود» از حضرت باقر علیه السلام آورده است که روزي به من فرمود:
«يا أباالجارود! اذا دارالفلک و قال الناس: مات القائم أو هلک، بأي واد سلک و قال الطالب: أني يکون ذلک وقد بليت عظامه فعند ذلک فأرجوه، فاذا سمعتم به فأتوه و لو حبوا علي الثلج. ».
يعني: ابوجارود! اگر روزگار به گونه اي بود که مردم گفتند: «قائم آل محمد صلي الله عليه و اله و سلم از دنيا رفته است يا به شهادت رسيده و يا سرنوشت او روشن نيست و ديگري گفت که: از کجا چنين چيزي خواهد بود... » در همان اوج حيرت و نااميدي و ترديد مردم، شما به ظهور او اميدوار باشد و هنگامي که خبر ظهور او را شنيديد به هر صورت ممکن، حتي خزيدن بر روي برف و يخ، بسوي او بشتاب!

حفظ دین در دوران غببت مانند نگهداشتن زغال در کف دست است
افضل بودن منتظران به خاطر تحمل سختی هاست.

خدایا دین و ایمانمان حفظ و ما را عاقبت به خیر فرما

 

صدق الله
خطبه دوم

حضرت حمزه(ع)؛ الگوی زیست مؤمنانه
در بین راهکارهای نهادینه شدن سبک زندگی نیز، مهم‌ترین راهکار، الگوپردازی است؛
یکی از شخصیت‌های بارز در الگوپردازی اسلامی، شخصیت حضرت حمزه سیدالشهداء(ع) است.
در همان فراز ابتدایی زیارت‌نامه شخصیت فرازمانی و فرامکانی حضرت حمزه به پنج ویژگی بارز اشاره شده است:
(1) نماد شجاعت با منشاء کاملاً الهی بدون ذره‌ای از آلایش‌های نفسانی.
(2) تلاش دشمن‌ستیزانه در راه تحقق اهداف الهی.
(3) بذل تمام سرمایه‌وجودی خود برای خدا.
(4) تلاش ویژه در جهت تحقق خواسته‌ها و برنامه‌های رهبر الهی.
(5) شوق و اشتیاق به جزای الهی.

حضرت عبدالعظیم مأمور انسجام بخشی به تشکیلات شیعه
(به مناسبت سالروز ارتحال حضرت عبدالعظیم(ع)؛ 15 شوال)
دو حدیث شاخص از حضرت عبدالعظیم(ع)
در بین روایات
یکی حدیث معروف عرض دین آن‌حضرت به محضر مبارک امام هادی علیه السلام است.
حدیث شاخص دوم، پیام امام رضا(ع) یا امام هادی(ع) به شیعیان از زبان حضرت عبدالعظیم است. حضرت در این بیان توصیه‌های مهمی برای تشکیلات جریان تشیع می‌فرمایند.
۱) بستن راه نفوذ شیطان
۲) صداقت
3) امانت‌داری
4) سکوت
5) ترک جدال در امور بیهوده
6) ایجاد روابط حسنه با یکدیگر
7) حفظ حرمت و آبروی یکدیگر
8) توجه جدی به خطر شرک‌ورزی، آزاررسانی و ظلم

اهمیت برنامه‌های اقتصادی دولت سیزدهم
امروزه کمتر کسی است که به اشکالات اساسی کشور در حوزه اقتصاد اذعان نداشته باشد. بیماری نظام اقتصادی یک میراث به‌جای‌مانده از دهه ۵۰ تاکنون است که از دهه پایانی عمر رژیم طاغوت شروع شده و پس از انقلاب نیز علیرغم تلاش‌های انجام گرفته، به سامان مطلوب خود نرسیده است.
درحال حاضر موانع زیادی بر سر راه دولت برای شکوفایی اقتصادی و رشد مطلوب وجود دارد که" یارانه غیرهوشمند" یا ارز ترجیحی یکی از آن معضلات بزرگ است. یارانه‌ای که به‌جای آن‌که در انتهای زنجیره مصرف، یعنی در سفره‌های مردم توزیع شود در ابتدای زنجیره، یعنی واردکنندگان کالا قرار می‌گیرد تا آنجا که گاهی یارانه ۱۵میلیون نفر به جیب یک نفر می‌رود!
دولت برنامه‌های عقب‌مانده و به‌جای‌مانده دیگری را از دهه‌های قبل، بر دوش دارد. طبیعی است توقع نداریم همه برنامه‌ها و در یک زمان توسط دولت کنونی آغاز و اجرا شود اما این انتظار درست است که باید دولت کنونی با استفاده از شرایط داخلی و خارجی گام‌های مهم را بر دارد و مردمی‌سازی یارانه‌ها از اصلی‌ترین گام‌های مانع‌زدایی برسر راه رشد اقتصادی است.
اصلی‌ترین وعده آقای رئیسی، اصلاح و توزیع عادلانه و پرداخت آن به عموم مردم بود. علاوه براینکه مصوبه الزامی مجلس را هم‌ مطالبه جدی دارد. فلذا دولت مکلف و موظف به این اقدام اصلاحی و اصلی است.

با عنایت با عزم جدی دولت و نیز سابقه خوب دولت سیزدهم در مدیریت سلامت مردم و برخی عرصه‌های دیگر اقتصادی، امیدواری بیشتر شده است.
مزایای طرح اصلاح
ارز تدریجی
یکی از آسیب‌های موجود در کشور که گریبانگیر اقتصاد و به‌نوعی پاشنه آشیل پیشرفت‌های اقتصادی در سال‌های اخیر بوده، وجود یارانه‌های مختلف بر کالاهای مصرفی مردم بوده است. این مساله باعث گردیده تا علاوه بر اختصاص یارانه برای افراد غیر نیازمند، قیمت کالاهای یارانه‌ای در داخل کشور نسبت به قیمت همان کالا در خارج از کشور اختلاف چشمگیری داشته و موجبات قاچاق گسترده آن به خارج از کشور فراهم گردد.
دولت سیزدهم با عنایت به این آسیب و به منظور ساماندهی به وضعیت اقتصاد کشور، تصمیمی سخت در این خصوص اتخاذ نموده و جراحی بزرگ اقتصادی را با حذف ارز ترجیحی برخی کالاهای اساسی آغاز نمود. آنچه مسلم است، نیاز اساسی کشور به این تصمیم و فایده کلان آن و تاثیر مثبت این تصمیم بر اقتصاد کشور در میان مدت و بلند مدت است.
مزایای طرح
قابل ذکر است که این طرح دارای برخی مزایای بی‌بدیل بوده که اهم این موارد بدین شرح است:

ضعف در توزیع و نظارت باعث گردیده تخصیص ارز دولتی و عدم رعایت عدالت در بهره‌مندی دهک‌های مختلف از این یارانه‌ها، منجر به کنترل قیمت‌ها در حد مورد انتظار برای کالاهای اساسی مورد نظر نگردد و لذا حرکت در مسیر جایگزینی، تدابیر موثرتری برای تنظیم معیشت اقشار آسیب‌پذیر و حذف تدریجی و بموقع ارز ترجیحی مورد تاکید است.

تخصیص ارز دولتی، ناخواسته مشوق حمایت از سیاست واردات بی‌رویه است و منجر به لطمه به تولیدکنندگان داخلی و عدم توجه به توسعه و ارتقاء ظرفیت‌های درونی کشور و کم‌توجهی به دیدگاه و فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی در این خصوص می‌شود.

تخصیص ارز دولتی زمینه‌های وقوع فساد و رانت‌خواری را به‌شدت افزایش داده و منجر به از دست دادن سرمایه‌های کشور بویژه در حوزه‌های اجتماعی و مقبولیت نظام و سبب تحلیل رفتن جدی ظرفیت صندوق توسعه ملی و امکان بهره‌برداری از توان آن برای امورات اساسی و زیربنایی کشور شده است.

به‌دلایل متعددی که مهمترین آن نبود سیستم کنترل و توزیع مناسب است، على رغم تحمیل هزینه سنگین به کشور، اهداف مورد نظر از تخصیص ارز دولتی محقق نگردیده و بدلایلی مانند ایجاد تقاضای مازاد و سوداگری، زیان حاصل بیش از منافع آن بوده و تخصیص ارز ترجیحی، معضل قاچاق معکوس (بصورت فردی و سازمان‌یافته) را ایجاد نموده و از این طریق منجر به هدررفت بخشی از سرمایه ملی شده است.

طبق نظر کارشناسان، از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور جمعیتی بالغ بر ۷۲ میلیون نفر شامل بهره‌مندی از طرح جدید شده که با توجه به وضعیت معیشتی و درآمد ایشان، ماهیانه ۴۰۰ هزار و یا ۳۰۰ هزار تومان به حساب ایشان واریز گردیده و میزان این یارانه در سال‌های آینده با توجه به بودجه اختصاص‌یافته مشخص می‌گردد.

طی ۳ سال گذشته بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی به کالاهای اساسی اختصاص یافته که میزان مابه التفاوت آن با ارز نیمایی مبلغی قریب به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان در سال است. دولت تصمیمی به حذف این یارانه نداشته و طرح جدید به منظور اختصاص این مبلغ به مصرف‌کننده کالاهای اساسی به‌صورت مستقیم است.

مبلغ اختصاص یافته به‌صورت یارانه در سال جاری نزدیک به ۶۰ درصد هزینه‌های یک خانواده روستایی و بالغ بر ۴۰ درصد از هزینه‌های یک خانواده شهری در دهک اول (ضعیف‌ترین قشر خانوار شهری) را پوشش خواهد داد و بنا بر نظر کارشناسان، در صورت اجرای صحیح آن، تورم حاصل از این طرح کمتر از ۱۰ درصد در سال خواهد بود که با توجه به اثرات آن بر زندگی افراد، قابل قبول است. مقتضی است همانگونه که مقام معظم رهبری مد ظله العالی در بیانات اخیر خودشان، همگان را دعوت به کمک به دولت در اجرای طرح‌های اقتصادی پیش رو نمودند.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: محتکران و آدم کشان در جهنم هم درجه اند.
امام علی علیه السلام در فرمان زمامداری مصر به مالک اشتر نوشت:......... با این همه، بدان که بسیاری از تاجران در داد و ستد بیش از اندازه سختگیرند و بخل ورزی ناپسندی دارند و به منظور سود بیشتر کالا را احتکار می‌کنند و به دلخواه نرخ گران می‌بندند و این کار برای توده مردم زیانبار و برای حکمرانان عیب و ننگ است. بنا بر این، از احتکار جلوگیری کن ؛ زیرا که رسول خدا صلی الله علیه و آله از آن منع فرموده است.

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: هر کس خوراکی را به امید گران شدن چهل روز انبار کند از خداوند بری شده و خدا نیز از او بری و بیزار است.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: هر کس خوراکی را بخرد و برای این که آن را به مسلمانان گران بفروشد چهل روز انبار کند و پس از چهل روز آن را بفروشد و همه درآمد آن را هم صدقه بدهد کفاره گناه او نخواهد شد.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: هر کس بیش از چهل روز احتکار کند، بوی بهشت، که از مسافت پانصد سال به مشام می‌رسد، بی تردید بر او حرام است.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: هر کس خوراکی را بر امت من چهل روز احتکار کند، اگر همه آن را هم صدقه بدهد، از او پذیرفته نشود.
از برخوردهای قانونی دادستان، نیروی انتظامی،بسیج و اصناف و صمت و جهاد قدردانى مى کنيم و انتظار داريم با جديت ادامه دهند و مردم هم با مسئولان ذى ربط همکارى کنند.

فعالیت ها عمرانى و خدماتى بسيج سازندگی شايسته ى تقدير است.

زبان فارسی مایه قوام و اقتدار ایران و اسلام
(به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسي و بزرگداشت فردوسي؛ 25 ارديبهشت)
اسلام، به زبان عربی وارد ایران شد و به زبان فارسی ترویج پیدا کرد
منابع انسانی، زیرساخت هر تمدنی به شمار می‌رود و برپاکنندگان تمدن نوین اسلامی نسلی هستند که اکنون در اختیار معلمان قرار دارند، بنابراین اهمیت و ارزش کار معلمی را باید از این زاویه درک کرد.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: این نسل با این هدف بسیار بزرگ باید دارای هویت ایرانی- اسلامی، اعتقادات محکم و عمیق، دارای اعتماد به نفس، خودساخته، هوشیار در برابر تمدن‌های منسوخ شده شرق و غرب، دانشمند و کارآمد باشد تا بتواند آن تمدن عظیم را شکل دهد.


ایشان فرصت دوازده ساله آموزش‌وپرورش را برای تربیت چنین نسلی، بی‌نظیر برشمردند و گفتند: سازمانِ گسترده‌ی آموزش‌وپرورش در همه شهرها و روستاها، زمینه مناسبی دارد تا در پرتو تلاش و مجاهدت معلمان، ارزشها و آرمانهای انقلاب را به‌درستی به دلها و گوشهای آماده‌ی فرزندان ملت منتقل، و هویت اسلامی- ایرانی را در آنها نهادینه کند.

رهبر انقلاب، وزارت آموزش‌وپرورش را دستگاهی بسیار پر عظمت و آینده‌ساز خواندند و افزودند: از امروزِ آموزش‌وپرورش می‌توانیم فردای کشور را حدس بزنیم.
نهضت تحریم تنباکو و «حرکت میرزاى شیرازى، یک حرکت ذوابعاد و پُرمعنا و بسیار پُربرکت بوده است. آن یک سطرى که میرزاى شیرازى نوشت و آن روز بساط کمپانى انگلیسى را از ایران برچید و سلطه‌ى استعمارى را موقتاً از کشور قطع کرد، یک مبارزه‌ى چند جانبه بود.»
این نهضت، حداقل چهار برکت راهبردى براى کشور عزیزمان ایران داشت که عبارت‌اند از:
1. مبارزه با استبداد سلطنتى.
2. مبارزه با نفوذ استعمار و دخالت‌هاى خارجى.
3. مبارزه با خیانت‌هاى جریان روشنفکران غرب‌زده.
4.استقرار و استمرار سیره مبارزه بصیرت‌محور در جریان روحانیت متعهد.

در این ۱۵۰کشوری که آمریکا پایگاه و ایستگاه نظامی دارد.ردّ پایی از کاپیتولاسیون وجود دارد و این کشورها کم وبیش به این ننگ بزرگ تاریخی مبتلا هستند.نظرسنجی‌های متعدد نشان از بالاگرفتن جوّ نارضایتی عمومی از این رواج این حق ظالمانه ازسوی آمریکا دارد.نارضایتی هایی که باید به اعتراض و قیام مردم این کشورها منجر شود و شرایط را برای جهان پس ازآمریکا مهیا سازد.

جمع بندی:
۱. کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولی،سابقه ای به درازای وجود استعمار دارد.هرجا سخن از استعمار قدیم و جدید است به نوعی ننگ کاپیتولاسیون در آنجا جاری است.
۲. ایران انقلابی از معدود کشورهایی است که به برکت انقلاب اسلامی چهل سال است به برکت خون پاک شهیدان و هدایت امامین انقلاب و مقاومت بی‌نظیر مردم ایران ،از این بلای ذلت آمیز رهایی یافته و طعم خوش رهایی را چشیده است.
۳. کاپیتولاسیون در کشورهای دیگر دنیا امتداد یافته است.امروز حضور پایگاهها وایستگاههای نظامی در کشورهای دنیا،حکایتی روشن از وجود این حق ظالمانه است.ظلمی که حساسیت و اعتراض و قیام مردمی این کشورها را می‌طلبد.

چرا سفر بشار اسد به تهران راهبردی بود؟
بشار اسد رئیس جمهور سوریه روز یکشنبه در سفری غیرمنتظره و از پیش اعلام‌نشده به جمهوری اسلامی ایران سفر کرد. وی در جریان این سفر با امام خامنه‌ای و سید ابراهیم رئیسی دیدار و گفتگو کرد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و هیئت همراه او در تهران، مقاومت و ایستادگی ملت و نظام سوریه و پیروزی در یک جنگ بین‌المللی را زمینه‌ساز افزایش اعتبار و سرافرازی سوریه دانستند و تأکید کردند.
این دومین دیدار بشار اسد از تهران از زمان شروع جنگ در سوریه از سال ۲۰۱۱ است. دیدار نخست در سال ۲۰۱۹ بود. در واقع این دیدار نشان‌دهنده این است که بشار اسد از خطرات امنیتی عبور کرده و سعی دارد اکنون در عرصه سیاسی پیروزی‌های خود را تثبیت کند. تثبيت دولت سوریه پیام روشنی به متحدان ایران انقلابی است که همراهی با ایران موجب تثبیت قوت آنها خواهد بود و دولتها و اشخاصی که درپی تضعیف ایران هستند هم‌اکنون یا سقوط کرده‌اند یا بنیانهایی متزلزل دارند.

چرایی تنش در روابط روسیه و رژیم صهیونیستی

روابط روسیه و رژیم صهیونیستی پس از آغاز حمله روسیه به اواکراین وارد برهه جدید و پرتنشی به‌دلیل مواضع تل‌آویو در هم‌سویی با غرب و اتخاذ مواضع ضد روسی شده است. در جدیدترین تنش در روابط دو جانبه اظهارات سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه موجب جنجال جدیدی در روابط مسکو و تل‌آویو و موضع‌گیری تند مقامات صهیونیست شده است.
نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی اظهارات لاوروف، را در مورد اینکه هیتلر یهودی بود، «بسیار خطرناک»، خلاف واقعیت و غیرقابل قبول خواند.
موضع گیری لاپید آن هم در مساله بسیار حساس یعنی وارد کردن اتهام ارتکاب جنایت جنگی به روسیه در اوکراین عملاً موجب تنش‌آفرینی و سردی بی‌سابقه در روابط مسکو و تل‌آویو شده است و موضع‌گیری اخیر لاوروف نیز در واقع واکنشی از جانب مسکو به این اتهام‌زنی وزیر خارجه رژیم غاصب محسوب می‌شود.
در پی رای مثبت رژیم اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای اخراج روسیه از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، وزارت خارجه روسیه در یک بیانیه شدیداللحن کارنامه حقوق بشری اسرائیل را به باد انتقاد گرفت.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود اسرائیل را متهم کرده است که از جنگ اوکراین برای انحراف افکار عمومی از درگیری‌ها در فلسطین اشغالی سوء استفاده می‌کند.
به نظر می‌آید چنین وضعیتی برای محور مقاومت یک فرصت مناسب جهت به انزوا کشیدن هرچه بیشتر رژیم اشغالگر و حمایت از آرمان مقدس فلسطین محسوب می‌شود؛ به‌ویژه آن‌که در دو ماه اخیر شعله‌های درگیری و انتفاضه در اراضی اشغالی بپا خاسته است.


استحکام و پایداری روابط ایران و قطر را به نفع هر دو کشور است. سطح کنونی ارتباطات اقتصادی دو کشور بسیار پایین است و باید چند برابر شود، همچنین در مسائل سیاسی نیز زمینه برای تبادل‌نظرهای بیشتر وجود دارد که امیدواریم این سفر مبدأ جدیدی برای گسترش همکاری‌ها باشد.
ما کشورهای منطقه هر چه می‌توانیم باید روابط خود را از طریق همفکری و همکاری تقویت کنیم.
صهیونیست‌ها هر جا پا می‌گذارند فساد ایجاد می‌کنند و هیچ قدرت و امتیازی نیز نمی‌توانند به کشورها بدهند.
مسائل سوریه و یمن نیز با گفت‌وگو قابل حل است البته گفت‌وگو نباید از موضع ضعف باشد، در حالی‌که طرف‌های مقابل یعنی عمدتاً آمریکا و دیگران به قدرت نظامی و مالی متکی هستند.
توقع از جهان عرب ورود صریح به میدان عمل سیاسی در مقابل این جنایت‌های آشکار است.
این رویکرد کشورهای عربی اگر از ترس رژیم صهیونیستی یا از روی طمع به آن است، باید بدانند امروز رژیم اشغالگر نه در شرایطی است که می‌توان به او طمع داشت و نه از او ترسید.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
اوقات شرعی
اذان صبح
05:54:53
طلوع خورشید
07:26:15
اذان ظهر
12:20:00
غروب خورشید
17:12:25
اذان مغرب
17:33:24
شهر
aparatgooglefacebooktwiteryou
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.